IZ NAŠEGA PORTFOLIA

IT izvedba virtualne konference MakeLearn 2020

Makelearn Conference 2020

POTREBE

Mednarodna znanstvena konferenca MakeLearn, za katero smo vsako leto izdelali spletno stran ter konferenčni sistem za oddajo in recenzije prispevkov, je bila letos zaradi izrednih razmer (Covid-19) iz Benetk najprej prestavljena v Celje, nato pa se je stranka odločila, da želi izvedbo v celoti prestaviti v virtualno okolje. Poskrbeli smo za celotno IT podporo te virtualne konference.

NAŠA REŠITEV

Za konferenco smo vodili celotno tehnično podporo. Preizkušali smo precej različnih video konferenčnih sistemov in se po vseh opravljenih testih odločili za sistem Zoom. V Zoomu smo kreirali več virtualnih sob in na njih povezali posamezna dogajanja. Nekatere sobe so zahtevale hkratno udeležbo večine udeležencev (ključni govorniki, panelni del, forumi), druge so omogočale delitev udeležencev na vnaprej pripravljene vzporedne tematske sekcije.

Sistem Zoom smo povezali tudi s konferenčnim sistemom Openconf, preko katerega je potekalo oddajanje in recenzije prispevkov, z direktnimi povezavami na posamezne virtualne sobe.

Konferenca v številkah:

  • preko 280 udeležencev
  • iz 28 držav
  • 141 predstavljenih prispevkov
  • 24 vzporednih sekcij
  • 230 udeležencev hkrati prisotnih v virtualni sobi.

Udeleženci so se lahko odločali med vnaprejšnjo oddajo prispevkov v video obliki ali pa predstavitvijo v živo.

Poleg tega smo v dodatnih virtualnih sobah pretakali promocijske video posnetke preko kanala YouTube ter udeležencem podajali dodatne informacije.

Izvedba konference je bila zelo zahtevna, saj je prvič potekala virtualno, a je bila zelo uspešna in odlično sprejeta med udeleženci.

Zaradi zelo pozitivnih izkušenj bo tudi naslednje leto konferenca MakeLearn 2021 potekala virtualno.

Promocijski video, katerega smo izdelali ob 10. obletnici konference:

Galerija slik z virtualne konference:

Vam lahko pomagamo?

Z veseljem se lotimo gradnje vaše spletne prisotnosti.

WP Elevation badge
High Ticket Sales Funnel badge
Care plans badge
DERMOL Digital Business Solutions